• 17 Απριλίου 2024

Μήλο 🍎 Πλήρης Διατροφική Ανάλυση και οφέλη για την υγεία

Μήλο : Διατροφική Αξία / 1 μήλο

μήλο θερμίδες μήλο ζαχαρη γραμμαρια μεριδα ποσο ζυγίζει ένα μήλο βιταμίνες οφέλη apple calories apple sugar portion grams how much does an apple weigh vitamins benefits

1 μέτριο μήλο 182 γρ. (διάμετρος 7-8 εκατοστά)

Υδατάνθρακες

Design

25.1 gr

10 %

Σάκχαρα

Design

18.9 gr

37.8%

Φυτικές Ινές

Design

4.37 gr

17.5 %

Πρωτεϊνη

Design

0.47 gr

0.3%

Ολικά Λιπαρά

Design

0.3 gr

0.7%

Αναλογία Μακροθρεπτικών / 1 μήλο 🍎

Ενέργεια /1 μήλο 182gr 🍎

Ημερήσια Κάλυψη για δίαιτα 2000kcal*

Θερμίδες

Design

95kcal

4.8%

Βιταμίνες , Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία /1 μήλο🍎

8.37 mg

11.2%

8.37 mg

9.3%

Κάλιο Γυναίκες🚺

Design

195mg

7.5%

Βιταμίνη (Β6) 🚹 🚺

Design

0.075 mg

5.8%

Κάλιο 'Ανδρες🚹

Design

195 mg

5.7 %

4 μg

4.4 %

0.047 mg

4.3%

0.047 mg

3.6%

4 μg

3.3%

Διαφήμιση

Οι φυτοχημικές ενώσεις των μήλων

μήλο ιδιότητες οφέλη για την υγεια μηλο βιταμινες που κάνει καλο πρασινο μηλο ιδιοτητες θερμίδες μερίδα διατροφική αξία Πόσο ζυγίζει ένα μήλο Ποσα μηλα να τρωμε την ημερα apple properties health benefits apple vitamins that does good green apple properties How much does an apple weigh? How many apples to eat a day

Τα μήλα έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια πηγή φυτοχημικών ενώσεων. Από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι μια δίαιτα με φρούτα και λαχανικά μας προστατεύει από μακροχρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και ο καρκίνος. Υπάρχουν αποδείξεις ότι φυτοχημικές ενώσεις όπως τα φαινολικά, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Οι φυτοχημικές ενώσεις που απαντώνται συχνότερα στα μήλα αποτελούνται είναι οι

  • οι προκυανιδίνες
  • η κατεχίνη και επικατεχίνη
  • το χλωρογενικό οξύ
  • η φλοριδίνη και
  • τα συζυγή κουερσετίνης
Υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των ενώσεων στη φλούδα των μήλων απ’ ότι στη σάρκα για αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε ολόκληρο το μήλο με τη φλούδα.
Διαφήμιση

Τα οφέλη του μήλου για την υγεία

Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση Οι φαινολικές ενώσεις και τα φλαβονοειδή των μήλων όπως η κουερσετίνη δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό ως αντιοξειδωτικά Antioxidant and anti-inflammatory action Phenolic compounds and apple flavonoids such as quercetin act as protectors for the body as antioxidants

Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση

Οι φαινολικές ενώσεις και τα φλαβονοειδή των μήλων όπως η κουερσετίνη δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό ως αντιοξειδωτικά δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες και ως αντιφλεγμονώδη μειώνοντας τους δείκτες φλεγμονής που οδηγούν σε μακροχρόνιες παθήσεις. Μια άλλη σημαντική ιδιότητα του μήλου είναι σύμφωνα με μελέτες η αναστολή της οξείδωσης των λιπιδίων - μιας διαδικασίας που προκαλεί οξειδωτικό στρες τον οργανισμό μας.

Μηλα και απώλεια βάρους -Apples and Weight loss

Απώλεια Βάρους & Μεταβολισμός

Το μήλο είναι πλούσιο σε βιοδιαθέσιμες πολυφαινόλες. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες φρούτων, βοηθούν στην απώλεια βάρους και ασκούν τα ευεργετικά τους αποτελέσματα πιθανώς μέσω της απομάκρυνσης των ελεύθερων ριζών, της ρύθμισης της γονιδιακής έκφρασης και της αλλαγής της μεταγωγής σήματος σε κύτταρα-στόχους και ιστούς, ειδικά στους λιπώδεις ιστούς.

μήλα και διαβήτης -apples and diabestes

Μείωση κινδύνου εμφάνισης Διαβήτη

Σε φινλανδική μελέτη σε 10.000 άτομα, η κατανάλωση μήλων σχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου II. Η υψηλότερη πρόσληψη κουρσετίνης, ένα σημαντικό συστατικό των φλοιών μήλου, συσχετίστηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου II. Η πρόσληψη μυρεκτίνης και μούρων συσχετίστηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου II, αλλά η πρόσληψη κρεμμυδιού, πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ και λευκού λάχανου δεν συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο.

μηλο διατροφικη αξια μηλο ιδιοτητες θερμίδες βιταμίνες Ποσα μηλα να τρωμε την ημερα Πρασινο ή κοκκινο μηλο μήλο οφέλη για την υγεία apple nutritional value apple properties calories vitamins How many apples to eat a day Green or red apple apple health benefits

Καρδιαγγειακή Υγεία

Σε έρευνα σε 40.000 γυναίκες, αυτές που κατανάλωναν μήλα είχαν 13-22% μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Σε μια φινλανδική μελέτη που εξέτασε την πρόσληψη φλαβονοειδών και τη θνησιμότητα από στεφανιαιά νόσο, διαπιστώθηκε ότι η συνολική πρόσληψη φλαβονοειδών συσχετίστηκε με τη μείωση θνησιμότητας στις γυναίκες, αλλά όχι στους άνδρες. Η πρόσληψη μήλου και κρεμμυδιού συσχετίστηκε επίσης αντίστροφα με τη θνησιμότητα από στεφανιαία νόσο, ειδικά στις γυναίκες.

μηλο διατροφικη αξια μηλο ιδιοτητες θερμίδες βιταμίνες Ποσα μηλα να τρωμε την ημερα Πρασινο ή κοκκινο μηλο μήλο οφέλη για την υγεία apple nutritional value apple properties calories vitamins How many apples to eat a day Green or red apple apple health benefits

Υγεία των Πνευμόνων

Η κατανάλωση μήλου έχει συσχετιστεί με τη γενική πνευμονική υγεία και την πρόληψη του άσθματος. Σε μια πρόσφατη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση μήλου και τομάτας, μπορεί να βοηθήσει την επιδιόρθωση και επαναφορά των πνευμόνων πρώην καπνιστών. Μάλιστα οι ερευνητές θεωρούν ότι το μήλο θα πρέπει να είναι ένα προτεινόμενο συμπλήρωμα σε όσους κινδυνεύουν να αναπτύξουν αναπνευστικές ασθένειες όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Διαφήμιση

Πηγές & Παραπομπές